De Reede 80, Urk | Tel. 0527-682240 | Postbus 95, 8320 AB Urk | Fax 0527-685213 | info@cooldental.nl

Kindergebit
Met de huidige technieken kan de levensduur van een gebit aanzienlijk verlengd worden. Daarom begint het advies al bij het kindergebit. Het belang van een gezond kindergebit wordt vaak onderschat. Na een slecht kindergebit begint het volwassen gebit meteen al met een achterstand. Door het moeten trekken van slechte kinderkiesjes kunnen bijvoorbeeld nieuwe kiezen door ruimtegebrek meteen scheef gaan staan.

Pubers
Zodra we in de pubertijd komen en de kaken redelijk volgroeid zijn, kan de tandarts een patiënt een beugel adviseren omdat het gebit scheef staat. Informatie over deze specialisatie leest u onder het kopje Orthodontie, hetgeen overigens ook voor volwassenen mogelijk is. Het uitgangspunt van een beugel is een goed op elkaar passend gebit dat makkelijk schoon te houden is en daarmee problemen in de toekomst kan voorkomen.

Volwassenen
Zodra kiezen meerdere keren gevuld zijn, bestaat het gevaar dat een zenuw beschadigd raakt. Dit kan in de mond ontzettend veel pijn veroorzaken en moet behandeld worden met een zenuwbehandeling. Informatie over deze behandelingen leest u onder het kopje Endodontologie.

De doelstelling is om langdurig een gezond en verzorgd gebit te hebben. Toch kan een kies op den duur in zo’n slechte staat verkeren dat de tandarts adviseert om deze eruit te trekken en te vervangen door een implantaat met een kunsttand of – kies (kroon). Informatie over deze mogelijkheden leest u onder het kopje Implantalogie.

Het kan ook zijn dat uw tandvlees problemen gaat geven. Uw tandarts zal u hier op attenderen en voor eventuele aanvullende mondhygiëne instructie doorsturen naar de preventie-/ paro assistente. U kunt hier meer over lezen onder het kopje Parodontologie.

Make me beautiful
De afgelopen vijftig jaar is de levensstandaard en daarmee ook de beleving van het gebit sterk veranderd. Zoals er door de plastische chirurgie vele mogelijkheden zijn gekomen om het lichaam op bepaalde punten aan te passen, zo ook zijn er in de tandheelkunde veel meer mogelijkheden gekomen om uw gebit er prachtig uit te laten zien. Informatie over deze mogelijkheden leest u onder het kopje Esthetische Tandheelkunde.

© Cool Dental Clinic
Privacy en Cookieverklaring