Blog

Staan je tanden scheef, wat teveel naar achteren of juist naar voren? Een beugel biedt uitkomst. Een beugel kan ervoor zorgen dat de tanden weer netjes en recht naast elkaar komen te staan. Ook als er te weinig ruimte is in de mond, of als kiezen niet goed op elkaar passen kan een beugel helpen.

Een gezond melkgebit is de basis van een goed volwassen gebit. Het verzorgen van het melkgebit begint daarom direct wanneer de allereerste tandjes door zijn gekomen. Met deze tips houdt je de melktandjes van je kind gezond.

Twee keer per dag tandenpoetsen, flossen en spoelen is niet genoeg voor een gezond gebit. Zo is het drinken van sapjes de hele dag door al een enorme aanslag op je tanden. Net als veel andere gewoontes, waar jij je misschien onbewust schuldig aan maakt. Dít zijn de slechtste gewoontes voor je tanden.

De één gebruikt het trouw iedere dag, de ander heeft het nog nooit gebruikt. Toch hebben beide personen een verzorgd gebit, hoe zit dat nou met mondwater? Is dat blauwe goedje effectief, overbodig of zelfs schadelijk voor onze tanden? Cool Dental Clinic adviseert.