Blog

“Lach eens wat vaker” of “lachen is gezond” zijn uitspraken die je vast wel eens hebt gehoord. Maar, waarom is lachen eigenlijk gezond? Cool Dental Clinic geeft jou vijf redenen waarom jij vaker zou moeten lachen.

Tijdens de controle kan de tandarts een gaatje tegenkomen in je gebit. Wanneer een gaatje wordt ontdekt, moet het meteen gevuld worden. Dit zodat het niet groter wordt. Maar hoe gaat het vullen van een gaatje en hoe ontstaat een gaatje eigenlijk?

Waarschijnlijk poets je twee of drie keer per dag je tanden. Helaas reinigt een elektrische borstel of handtandenborstel niet tussen je tanden en kiezen. Hierdoor kan er tandplak ontstaan. Wanneer tandplak niet regelmatig wordt verwijderd, kunnen er gaatjes en tandvleesontsteking ontstaan. Wil je dit voorkomen? Dan is het aan te raden om dagelijks tussen je tanden en kiezen te reinigen

De laatste jaren zijn elektrische tandenborstels steeds populairder geworden. Niet zo gek ook, want met een elektrische tandenborstel hoef je zelf minder moeite te doen met poetsen. De elektrische borstel maakt automatisch de juiste poetsbeweging. Zo krijg je dus een schoner gebit en heb je minder kans op gaatjes!