Blog

Het coronavirus heeft veel invloed op de manier waarop we in Nederland leven. Ook de tandartsen, mondhygiënisten en orthodontisten moesten daarom de deuren sluiten. We zijn blij dat we inmiddels weer voor u klaar mogen staan, maar doen dit natuurlijk wel zo veilig mogelijk!

Waarschijnlijk poets je twee of drie keer per dag je tanden. Helaas reinigt een elektrische borstel of handtandenborstel niet tussen je tanden en kiezen. Hierdoor kan er tandplak ontstaan. Wanneer tandplak niet regelmatig wordt verwijderd, kunnen er gaatjes en tandvleesontsteking ontstaan. Wil je dit voorkomen? Dan is het aan te raden om dagelijks tussen je tanden en kiezen te reinigen

“Lach eens wat vaker” of “lachen is gezond” zijn uitspraken die je vast wel eens hebt gehoord. Maar, waarom is lachen eigenlijk gezond? Cool Dental Clinic geeft jou vijf redenen waarom jij vaker zou moeten lachen.

Tijdens de controle kan de tandarts een gaatje tegenkomen in je gebit. Wanneer een gaatje wordt ontdekt, moet het meteen gevuld worden. Dit zodat het niet groter wordt. Maar hoe gaat het vullen van een gaatje en hoe ontstaat een gaatje eigenlijk?