De laatste jaren zijn elektrische tandenborstels steeds populairder geworden. Niet zo gek ook, want met een elektrische tandenborstel hoef je zelf minder moeite te doen met poetsen. De elektrische borstel maakt automatisch de juiste poetsbeweging. Zo krijg je dus een schoner gebit en heb je minder kans op gaatjes!

Verschil handtandenborstel en elektrische tandenborstel
De elektrische tandenborstel maakt snellere borstelbewegingen dan de handtandenborstel. Hoe langer je poetst, hoe meer plak er daarom wordt verwijderd. Wanneer je het gebit poetst met een handtandenborstel moet je daarom langer poetsen om hetzelfde effect te bereiken.

Soorten elektrische tandenborstels
Er zijn verschillende elektrische tandenborstels te koop, maar de meest voorkomende technologieën zijn oscillerend-roterend en sonisch. Oscillerend-roterend betekent dat de borstel een ronddraaiende heen-en weergaande beweging maakt. Tandenborstels met deze technologie hebben een ronde borstelkop. Sonische borstels hebben de vorm van een handtandenborstel en maken een zijwaarts heen-en weergaande beweging.

Hoe gebruik ik een elektrische tandenborstel?
Bij het gebruik van een elektrische tandenborstel hoeft er maar weinig druk uitgeoefend te worden op het gebit en tandvlees. Zorg ervoor dat de borstel langs iedere tand en kies gedraaid wordt. Let hierbij op de binnenkant van het gebit, dit wordt vaak vergeten, waardoor onnodig gaatjes kunnen ontstaan. Een elektrische tandenborstel is een uitvinding op het gebied van mondhygiëne en vermindert de kans op gaatjes.