Waarschijnlijk poets je twee of drie keer per dag je tanden. Helaas reinigt een elektrische borstel of handtandenborstel niet tussen je tanden en kiezen. Hierdoor kan er tandplak ontstaan. Wanneer tandplak niet regelmatig wordt verwijderd, kunnen er gaatjes en tandvleesontsteking ontstaan. Wil je dit voorkomen? Dan is het aan te raden om dagelijks tussen je tanden en kiezen te reinigen

Tandzijde en floss
Een manier om je gebit te reinigen is flossen met tandzijde of flosdraad. Vooral voor mensen met weinig ruimte tussen de tanden en kiezen is dit een goede methode. Neem een stukje flossdraad en beweeg het zachtjes heen en weer tussen de tanden, herhaal dit vervolgens bij elke tussenruimte.

Waterflosser
Een alternatief voor de traditionele floss is reinigen met een waterflosser. De tip spuit een klein straaltje water langs de tussenruimte van uw tanden, tijdens dit proces wordt veel tandplak verwijderd.

Tandenstokers
Als je meer ruimte hebt tussen je tanden, is de tandenstoker een betere keus. Tandenstokers zijn verkrijgbaar in meerdere formaten. Hoe meer ruimte tussen je tanden, hoe groter de stoker.

Ragers
Ragers zijn kleine borsteltjes die tussen de tanden geplaatst worden. Het gebruik lijkt veel op dat van tandenstokers. Vooral voor mensen met een beugel zijn ragers erg handig.