Het bleken van tanden is razend populair en wordt steeds vaker gedaan. Toch hebben veel mensen twijfels over het bleken van hun tanden. Wij beantwoorden de meest gestelde vragen over het bleken van je tanden.

Is het bleken van je tanden veilig?
Het bleken van je tanden is geheel veilig, mits het door een professional wordt gedaan. Bij Cool Dental Clinic zijn alle bleekmiddelen goedgekeurd volgens de Europese wetgeving. Doet het bleken van je tanden pijn? Tijdens het bleken kunnen de tanden, kiezen en tandvlees gevoelig worden. Als dit gebeurt kun je dit aangeven bij de tandarts. Na de behandeling trekt de gevoeligheid van tanden en tandvlees snel weg.

Hoelang blijven mijn tanden wit?
Over het algemeen blijft het gebit na bleken één tot twee jaar wit. Tanden en kiezen kunnen sneller verkleuren als gevolg van roken en het drinken van koffie, thee en wijn. Kan ik mijn tanden een tweede keer bleken? In principe kun je je gebit zo vaak bleken als je wilt. Als je optimaal resultaat wilt houden, wordt geadviseerd om na 12 tot 24 maanden een nieuwe bleekafspraak te plannen.

Hoe wit worden mijn tanden?
Hoe wit je gebit is na een bleekbehandeling verschilt per persoon. De resultaten hangen af van de genetisch bepaalde kleur van uw tanden en persoonlijke omstandigheden. Uiteindelijk is het doel om een zo natuurlijk mogelijk witte kleur te bereiken.