De Reede 80, Urk | Tel. 0527-682240 | Postbus 95, 8320 AB Urk | Fax 0527-685213 | info@cooldental.nl

Inleiding
De afgelopen tien jaar heeft implantologie een enorme ontwikkeling doorgemaakt. De techniek is aanzienlijk verbeterd waardoor implantologie nu een normale aanvulling is op de behandelmogelijkheden van gebitsrestauratie.

Vroeger moest bij verlies van een tand / kies een brug gemaakt worden omdat de verloren wortel niet vervangen kon worden. Met deze klassieke constructie moesten de aangrenzende, soms volledig gezonde gebitselementen naast de verloren tand / kies afgeslepen worden om er een brug met nep tand / kies, een zogenaamde dummy, op te kunnen plaatsen.

Wat is een implantaat?Implantaat
Eigenlijk kan een implantaat met een kunsttand – of kies vergeleken worden met een plug en een schroef. Het implantaat van titanium wordt als ‘plug’ in de kaak aangebracht; hierop kan een kunsttand – of kies worden geplaatst van metaal of porselein. Omdat de tanden en kiezen van het natuurlijke gebit zelden of nooit allemaal tegelijk versleten zijn, is het tegenwoordig heel goed mogelijk om ontbrekende elementen opnieuw aan te brengen, door middel van implantaten, waarop dan vervolgens een kroon of een brug kan worden geplaatst. Door deze ontwikkeling is het behoud van uw eigen gebit tot op hoge leeftijd een reële mogelijkheid geworden.

Implantaat / kunstgebit
Wanneer het gebit totaal is verloren / getrokken vindt atrofie van het kaakbot plaats. Dit is afvlakking van het bot omdat het bot niet meer gebruikt wordt. Vooral mensen die op jeugdige leeftijd al een kunstgebit hebben lopen grote risico om op latere leeftijd een vlakke onderkaak te hebben. Ook voor deze mensen kunnen implantaten uitkomst bieden. Twee of vier implantaten worden centraal in de onderkaak geplaatst. Het kunstgebit wordt voorzien van drukknoppen of een staaf / hulsconstructie, die vast geklikt wordt op de implantaten in de kaak: het zogenaamde 'klikgebit'. Hoe het implanteren in z'n werk gaat kunt u lezen onder het kopje Implanteren.

Prothese op steg

Houdbaarheid:

Het overgrote merendeel ( ongeveer 98%) van de implantaten geneest probleemloos en kan normaal worden gebruikt. Een enkel implantaat groeit niet goed in de kaak vast. Wanneer een implantaat verloren gaat, dan groeit het gat in de kaak weer dicht, net als na het trekken van een tand. Implantaten die wel goed genezen, moeten bij een goede mondhygiëne en regelmatige controle vele jaren kunnen functioneren.

Kosten:

Uw verzekeraar stelt vast of en voor welk gedeelte de behandeling vergoed wordt. De hoogte van een eventuele bijdrage is afhankelijk van het soort behandeling, de rede voor de behandeling en de wijze van verzekering.

De wijze van behandeling voor implanteren kunt u lezen onder het kopje Implanteren.

© Cool Dental Clinic
Privacy en Cookieverklaring