De Reede 80, Urk | Tel. 0527-682240 | Postbus 95, 8320 AB Urk | Fax 0527-685213 | info@cooldental.nl

Per september 2016 is onze kaakchirurg gestopt met zijn werk binnen onze praktijk. U zult vanaf heden doorverwezen worden naar een nabijgelegen ziekenhuis.

KaakchirurgieTjebbes 1
Velen kennen de kaakchirurg als degene die de moeilijke verstandskiezen verwijdert en die wortelpuntoperaties uitvoert. Informatie hierover vindt u onder het kopje 'De verstandskies' en het kopje 'Wortelpunt verwijderen'. Maar een kaakchirurg doet veel meer; het werkterrein van een kaakchirurg bevindt zich namelijk op het snijvlak van tandheelkunde en geneeskunde. Zo behandelt de kaakchirurg bijvoorbeeld aangeboren afwijkingen zoals een hazenlip; ook behandelt hij goedaardige en kwaadaardige gezwellen van de mondholte en de naaste omgeving.

Samenwerking specialisten Cool Dental Clinic

Samen met de orthodontist behandelt de kaakchirurg ook vergroeiingen van de beenderen van het gezicht. De orthodontist plaatst met een beugel de tanden en kiezen in de goede stand en de kaakchirurg brengt operatief de kaken in de juiste positie. Voor patiƫnten die tanden/kiezen missen of tobben met hun kunstgebit, kan de kaakchirurg ervoor zorgen dat door het inbrengen van implantaten of door andere ingrepen in de mondholte, er weer houvast ontstaat voor het kunstgebit. Voor dit gedeelte van tandheelkundige zorg, werkt hij samen met de tandartsen die zich hebben toegelegd op het vervaardigen van bijzondere prothetische voorzieningen. Leest u verder onder het kopje Implantologie en het kopje Implanteren.

Ook kaakgewrichtsklachten, afwijkingen van de speekselklieren en kaakfracturen worden behandeld door de kaakchirurg.

Alle diagnoses worden hier gesteld; de behandeling van kwaadaardige gezwellen en van ernstige aangeboren afwijkingen worden doorverwezen naar gespecialiseerde centra.

© Cool Dental Clinic
Privacy en Cookieverklaring